Romige spaghetti met zalm
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereiding:
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g diepvries (wilde) zalmfilets
- 200 g spaghetti, volkoren
- 2 courgettes
- 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
- 250 g ricotta
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Laat de zalm ontdooien en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgettes in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes in 4 minuten op hoog vuur gaar.
- Doe de courgetteblokjes met de ricotta in een kom en pureer tot een gladde, dikke saus.
- Doe de tuinerwten in een grote kom en schenk er kokend water op. Laat 5 minuten staan en giet daarna af in een vergiet.
- Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg daarna het courgette-ricottamengsel toe en verwarm 5 minuten op laag vuur.
- Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de zalm op hoog vuur zo’n 2 minuten op iedere kant.
- Schep de spaghetti door de saus en verdeel over de borden. Breek de zalm in grove stukken en leg deze op de pasta.