Diëtistenpraktijk PIT
  • Praktijk
  • Consult
  • recepten
  • Adres
  • Contact
  • Praktijk
  • Consult
  • recepten
  • Adres
  • Contact
Romige spaghetti met zalm
 
Ingrediënten
Voor 4 personen
  • 250 g diepvries (wilde) zalmfilets
  • 200 g spaghetti, volkoren
  • 2 courgettes
  • 750 g diepvries tuinerwtjes extra fijn
  • 250 g ricotta
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
 
Bereiding:
  • Laat de zalm ontdooien en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgettes in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetteblokjes in 4 minuten op hoog vuur gaar.
  • Doe de courgetteblokjes met de ricotta in een kom en pureer tot een gladde, dikke saus.
  • Doe de tuinerwten in een grote kom en schenk er kokend water op. Laat 5 minuten staan en giet daarna af in een vergiet.
  • Pel en snipper de ui. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg daarna het courgette-ricottamengsel toe en verwarm 5 minuten op laag vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een andere pan en bak hierin de zalm op hoog vuur zo’n 2 minuten op iedere kant.
  • Schep de spaghetti door de saus en verdeel over de borden. Breek de zalm in grove stukken en leg deze op de pasta.
Bron: Diabetesfonds
Foto

Roosendaal, Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Tholen

[email protected]

06 575 772 24

Copyright © 2015