Diëtistenpraktijk PIT
  • Praktijk
  • Consult
  • recepten
  • Adres
  • Contact
  • Praktijk
  • Consult
  • recepten
  • Adres
  • Contact
​Quinoa met zomergroenten en avocado
 
Ingrediënten:
Voor 4 personen
  • 300 gram quinoa
  • 2 knollen koolrabi
  • 2 kleine courgettes
  • 200 gram bospeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode uien
  • 50 gram spinazie (of neem rucola of veldsla)
  • ½ bouillontablet met minder zout
  • 4 eetlepels olie
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 300 gram varkensvleesreepjes
  • peper, paprikapoeder
  • 1 avocado
  • citroensap
 
Bereiding
  • Snijd de koolrabi's in blokjes, de courgettes in halve plakken, de worteltjes in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
  • Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  • Breng 600 ml water met het halve bouillontabletje aan de kook. Strooi al roerend de quinoa erin en kook deze in 15 minuten gaar.
  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin de uien met het komijnzaad.
  • Doe de koolrabi en de bleekselderij erbij en bak deze een paar minuten mee. Voeg de worteltjes en de courgette toe en bak de groenten in 5 tot 10 minuten gaar.
  • Bak de vleesreepjes in de rest van de olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
  • Snijd de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over.
  • Meng het vlees en de groente door de quinoa, voeg de spinazie toe en warm het goed door. Maak op smaak met citroensap en paprikapoeder.
  • Leg de blokjes avocado erop.
Bron : hartstichting
Foto

Roosendaal, Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Tholen

[email protected]

06 575 772 24

Copyright © 2015