Quinoa met zomergroenten en avocado
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Bereiding
Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 300 gram quinoa
- 2 knollen koolrabi
- 2 kleine courgettes
- 200 gram bospeen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 rode uien
- 50 gram spinazie (of neem rucola of veldsla)
- ½ bouillontablet met minder zout
- 4 eetlepels olie
- 2 theelepels komijnzaad
- 300 gram varkensvleesreepjes
- peper, paprikapoeder
- 1 avocado
- citroensap
Bereiding
- Snijd de koolrabi's in blokjes, de courgettes in halve plakken, de worteltjes in plakken, de bleekselderij in boogjes en de ui in snippers.
- Was de spinazie en laat deze uitlekken.
- Breng 600 ml water met het halve bouillontabletje aan de kook. Strooi al roerend de quinoa erin en kook deze in 15 minuten gaar.
- Doe wat olie in de pan en fruit hierin de uien met het komijnzaad.
- Doe de koolrabi en de bleekselderij erbij en bak deze een paar minuten mee. Voeg de worteltjes en de courgette toe en bak de groenten in 5 tot 10 minuten gaar.
- Bak de vleesreepjes in de rest van de olie gaar en bruin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over.
- Snijd de avocado in blokjes en druppel er wat citroensap over.
- Meng het vlees en de groente door de quinoa, voeg de spinazie toe en warm het goed door. Maak op smaak met citroensap en paprikapoeder.
- Leg de blokjes avocado erop.