Preistamppot met rauwe ham en ei
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereiding
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 600 g gesneden prei
- 4 middelgrote eieren
- 200 grauwe ham flinterdun
- 20 g verse platte peterselie
- 125 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden
Bereiding
- Was de prei en snijd in dunne reepjes.
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
- Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.