Nasi met omeletrolletjes
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de nasikruiden:
Bereiding
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g zilvervliesrijst (ongekookt)
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 500 g witte kool
- 1 prei
- 200 g taugé
Voor de nasikruiden:
- ½ theelepel koriander (poeder)
- ½ theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel citroengras (gedroogd of gemalen)
- ½ theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de rode ui, knoflook, rode peper, witte kool en prei in kleine stukjes.
- Klop de eieren in een kom goed los met een vork en bak hiervan een omelet (of 2) in een zo klein mogelijke koekenpan. Doe een deksel op de pan en laat het ei op laag vuur rustig stollen.
- Verhit in een wok of hapjespan een eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de nasikruiden en een klein scheutje water toe. Bak dit kort mee.
- Voeg vervolgens alle groenten toe en wok op hoog vuur alles beetgaar.
- Serveer de groenten samen met de rijst. Maak van de omelet kleine rolletjes en serveer bij de nasi.
- Tip: maak van de nasikruiden een grote hoeveelheid en bewaar in een klein potje. Zo heb je de kruiden alvast gemixt voor de volgende keer!