Diëtistenpraktijk PIT
  • Praktijk
  • recepten
  • Consult
  • Adres
  • Contact
  • Praktijk
  • recepten
  • Consult
  • Adres
  • Contact
​Kip met curry en rijst
 
Ingrediënten
Voor 4 personen:
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • kleine bloemkool
  • 4 grote tomaten
  • 2 uien
  • 400 gram kipdijfilet
  • 4 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-4 eetlepels kerriepoeder
  • 200 gram champignons
 
Bereiding
  • Kook de rijst gaar en maak de groente schoon.
  • Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de uien bruin.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
  • Voeg 300 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. 
  • Voeg de roosjes bloemkool met de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
Bron : hartstichting
Foto

Roosendaal, Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Tholen

info@dietistenpraktijk-pit.nl

06 575 772 24

Copyright © 2015