Kip met curry en rijst
Ingrediënten
Voor 4 personen:
Bereiding
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 300 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- kleine bloemkool
- 4 grote tomaten
- 2 uien
- 400 gram kipdijfilet
- 4 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook
- 2-4 eetlepels kerriepoeder
- 200 gram champignons
Bereiding
- Kook de rijst gaar en maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de uien bruin.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
- Voeg 300 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Voeg de roosjes bloemkool met de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.